Realisaties

Project BC

In dit project werd de volledige gelijkvloerse verdieping onder handen genomen. De opgave van de bouwheer was een moderne, hedendaagse update van hun woning opgetrokken in houtskeletbouw en ‘long-island’ stijl.

De grootste visuele verandering aan het interieur van de woning is het afwerken van de houten beplankte wanden met een gipsplaat. De ruimtes werden hierdoor zichtbaar ruimer en lichter.

De volledige etage werd opengetrokken. De muren tussen zitruimte en keuken werden gesloopt alsook de wand die de voormalige speel -en tv-kamer afsloot van de zitruimte.

De speelruimte maakte plaats voor een ‘home-office’ in connectie met de tv-kamer. De ruimtes worden opgesplitst door een vrijstaande wand met aan bureau-zijde een volledig vrijdragend bureaublad. In de tv-kamer werd deze wand volledig afgewerkt met een walnoten fineer om een intiemere sfeer te creëren. De ruimteverdeler naar de zitkamer toe werd ingevuld met een doorkijkhaard zodat alle drie de ruimtes hiervan kunnen genieten. Het bureau en de tv-kamer kunnen afgesloten worden met een schuifdeur die aansluit tot tegen de haard.

De zitkamer met stalen schuifdeur naar inkomhal is een huiselijke ontspanningsruimte waar plaats is voor het lezen van een boek en het luisteren van muziek aan de haard. De muziekinstallatie werd voorzien in de kast boven de haard. Om deze uit het zicht te onttrekken, zonder afbreuk te doen aan de muziekkwaliteit, werd deze geplaatst achter het houten latwerk in walnoten fineer.

De voormalige keuken was zeer ruim maar kende een drukke architectuur door de aanwezig balken, de onregelmatig geplaatste muren en donkere kleuren.

Het bestaande grondplan van de keuken werd vereenvoudigd. Er werd een kastenwand geplaatst die in één lijn doorloopt in de kook -en waszone. Achter de kookzone bevinden zich schuifpanelen afgewerkt met Aqua Sensa waarachter zich extra opbergruimte bevindt. De kern van de woning bevindt zich nu in de keuken, aan het uitgestrekte kookeiland.

Het materialen moodboard was vrij snel bepaald; lichte kleuren die gecombineerd konden worden de bestaande houten parket, accenten in walnoot fineer, koper -en bronskleuren en de zachte nuancering door de woodstone grey marmer.

Hillen+

Korte Heuvelstraat 14
2920 Kalmthout, België
+32 (0)36 64 85 48
Mail ons