Realisaties

Project EDP

De voor -en na foto’s zouden hier meer van toepassing zijn. Het kantoor kende een open vloerplan met aan weerszijden twee afgesloten directiekantoren. Ondanks het plaats te kort voor extra werknemers werd de helft van de open ruimte niet optimaal in gebruik genomen en deed dienst al passage.

Naast het plaats tekort was vooral het akoestische aspect in het kantoor een groot probleem en zorgde voor frustraties bij de werknemers.

Het kantoor werd volledig gestript; van vloer tot plafond, tot alle technieken en kantoorinrichtingen. Hillen+ kreeg van de bouwheer de vrijheid om een volledig nieuw ontwerp te maken en het vertrouwen om de werken te coördineren.

Het kantoor kent een volledig nieuw grondplan waarbij elke medewerker een individueel kantoor kreeg. Om geen afbreuk te doen aan de lichtinval werd er gewerkt met lichte materialen en scheidingswanden in akoestisch glas. Het werd een spel van open en gesloten vlakken waarbij de ruimteverdelers in zwart gelakt hout de nodige privacy in de buurt van de inkombalie kunnen bieden.

De scheidingswanden tussen de gang en de kantoren zijn schuifpanelen zodat men zelf kan bepalen of het een open of een gesloten kantoorplan wordt.

Het kantoor werd voorzien van alle nodige nieuwe technieken zoals verwarming via airco en een luchtwarmtepomp, ventilatie en een domoticasysteem.

We break down walls so that you can breakthrough in you bussiness (literally) — Cynthia Chiam”
Fotografie: Willem Van Puyvelde
Hillen+

Korte Heuvelstraat 14
2920 Kalmthout, België
+32 (0)36 64 85 48
Mail ons