Realisaties

Project RAS

Het gebouw werd in het jaar 2020 gebouwd. Op de bovenste verdieping bevindt zich een moderne, open en lichte kantoorruimte. Hillen+ kreeg de opdracht om dit blanco canvas in te richten.

Belangrijk was dat er optimaal gebruik werd gemaakt van de vele lichtinval en dat de verschillende ruimtes met uiteenloopbare functies inzetbaar zijn.

Aan weerszijden bevinden zich de verschillende kantoor -en vergaderruimtes. Er is ruimte voor het werken aan een gemeenschappelijk eiland, in een afzonderlijk kantoor of een informele loungeruimte.

Deze kantoorruimtes worden geflankeerd door kastenwanden in teakhout, zwart gelakt metaal, glas en emperador marmer. Deze kastenwanden dienen als scheidingswanden tussen de verschillende ruimtes. De vlakken zijn ingevuld met glas zodat het doorzicht door de ruimte behouden blijft, de lichtinval gegarandeerd maar dat het alsnog akoestisch afgesloten is.

Centraal bevindt zich een grote open ruimte die multifunctioneel inzetbaar is. Hierin werd een ‘bubble’, opgebouwd uit houten plafondhoge lamellen die in gebruik kan genomen worden als presentatieruimte of een snelle pitchvergadering.

De vergaderruimtes bevinden zich aan glasgevel zodat het lichtinval optimaal kan benut worden. De eerder gesloten vergader -en stille ruimtes bevinden zich aan de ander zijde. Om hier ook voldoende licht binnen te krijgen is er gewerkt met een zwartgelakte metalen glazen wand. Op ooghoogte worden de glaspartijen onderbroken door een samenspel van gestructureerd glas om zo de privacy te behouden.

Fotografie: Willem Van Puyvelde
Hillen+

Korte Heuvelstraat 14
2920 Kalmthout, België
+32 (0)36 64 85 48
Mail ons